Шумен ще бъде домакин на мажоретния фестивал „Мадарски конник"

07:00, 12 май 17 25 975 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

22 мажоретни състава ще се представят в деветото издание на фестивала на мажоретния танц „Мадарски конник" на 13 и 14 май в Шумен. Тази година участие в него ще вземат 530 мажоретки на възраст от 4 до 18 години. Шумен ще бъде представен от 10 състава с 220 деца, разпределени в различни възрастови групи. 310 деца от 12 отбора от Лом,  Бургас, Казанлък, Левски, Нови пазар, Свиленград, Хасково, Стара Загора, Горна Оряховица, Варна и Лозница ще пристигнат в Шумен за фестивала на мажоретния танц.

Събитието е част от Майските културни празници на града и в продължение на два дни шуменци ще се насладят на майсторството, красотата и изяществото в изпълненията на всички участници.

По традиция в Шумен с мажоретно изкуство се занимават голям брой деца и подрастващи. Мажоретни състави има в детски градини и училища, към Ученическата спортна школа и в Спортен клуб “Ритмик”. Общо над 300 деца са се отдали изцяло на това изкуство, превърнало се вече и в спорт. Под вещото ръководство на своите ръководителки те жънат успехи както в България, така и на международното поле. Мажоретките на Шумен представят родния си  град и Република България в редица  европейски първенства за мажоретки като национален отбор. Многобройни са титлите и медалите, който са спечелили.   

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама