Джокович се измъкна срещу Алмагро и продължава защитата на титлата си в Мадрид

17:34, 10 май 17 / Спорт 25 293 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Световният номер 2 Новак Джокович се класира за осминафиналите на Мастърс турнира в Мадрид. В среща от втори кръг сърбинът победи доста трудно представителя на домакините Николас Алмагро с 6-1, 4-6, 7-5. Двамата изиграха много оспорван двубой, продължил близо 2 часа и 15 минути, който в крайна сметка бе спечелен от актуалния шампион в турнира. Това съобщи БГНЕС.

Срещата започна с размяна на пробиви от двете страни на мрежата. Първо Алмагро поведе с 1-0, но още в ответния гейм Джокович върна пробива. Впоследствие до края на сета сърбинът не даде нито гейм на своя съперник, надделявайки с 6-1. Втората част бе далеч по-равностойна, като заемащият 76-о място в ранглистата испанец успя да реализира решаващ пробив в десетия гейм, за да изравни резултата в сетовете след 6-4.

Подемът на Амагро продължи и в началото на третия сет. 31-годишният тенисист проби във втория гейм, а впоследствие затвърди преднината си на свой сервис за 3-0. Отговорът на Джокович обаче не закъсня и скоро сърбинът успя да изравни до 3-3. В оставащите геймове до края шампионът от миналата година удържа на напрежението и успя да отмъкне победата. Джокера проби за 6-5, а впоследствие затвори мача на собствен сервис за крайното 7-5.

Така двукратният първенец от надпреварата (2011, 2016) се класира за осминафиналите, където ще срещне победителя от двубоя между Жил Симон (Франция) и Фелисиано Лопес (Испания).

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама