Елитни треньори ще предават знания на бъдещите наследници на Федерер и Димитров

17:34, 10 май 17 / Спорт 25 415 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Официалният старт на инициативата „AES България Тенис Звезди“ бе даден днес на кортовете на Националния тенис център в столицата от Оливие Маркет, изпълнителен директор на ЕЙ и ЕС България. Организатори са ЕЙ и ЕС и Българската федерация по тенис. В инициативата се включват 33 клуба от 20 града в страната.

„Вярваме, че подобряването на живота е важна мисия и основната ни задача е да дадем на следващото младо поколение тенисисти да развият своите умения, заяви при откриването Оливие Маркет. Той се надява, че сред участниците ще се появи нов Роджър Федерер или Григор Димитров, но затова е нужно да се предоставят добри условия за развитие.

За тази цел от май до септември т.г. ще се организират образователни спортни тенис семинари. Първите градове, където ще започне инициативата са София, Пловдив, Варна, Габрово, Пещера, Троян, Стара Загора, Шумен и Дряново. По време на семинарите ще бъдат изготвени индивидуални програми от пътуващ екип от елитни треньори, като Матей и Божидар Пампулови, Иво Братанов, Любомира Бачева, Юлиан Стаматов, Тодор Енев, Ивайло Трайков и др. По време на семинарите, освен тренировките на децата, в клубовете ще има обсъждане за тяхното спортно израстване с родителите им и личните треньори.

От 2006 г. ТЕЦ „ЕЙ и ЕС Гълъбово“, част от бизнес портфолио на ЕЙ и ЕС България е инвестирала над 6,8 млн. евро в социалните програми на Гълъбово.

ЕЙ и ЕС е от 2001 г. в България и сред най-големите инвеститори у нас за последните 25 години. Вложенията надхвърлят над 1,6 млрд. евро.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама