Българските състезателки по художествена гимнастика ще се подготвят в Мураяма

16:06, 10 май 17 / Спорт 25 411 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев се срещна с представители на Мураяма,съобщиха от ММС. В този японски град българските състезателки по художествена гимнастика ще провеждат ежегодни подготвителни лагери преди олимпийските игри в Токио през 2020 г. Първият ще бъде това лято през юни. Аклиматизацията за най-значимата световна спортна надпревара също ще бъде в Мураяма.

Шефът на общинския съвет Казухиро Мори, членът на общинския съвет Макото Чонан, директорът на дирекция образование Казуро Кикучи, треньорката по художествена гимнастика Етсуко Сато и членът на ОК на „Токио 2020“ Катсухиро Ягучи са по покана на президентката на БФХГ Илиана Раева. Японските гости присъстваха и на завършилата в столицата Световна купа.

Проведохме много срещи с представители на различни японски общини, но Мураяма предложи най-добрите условия, заяви министър Кралев по време на срещата. Той подчерта, че българските гимнастички са едни от най-обичаните спортистки у нас и се надява да зарадват всички с олимпийска титла. Министърът е горд, че след като страната ни е сред положилите основите на художествената гимнастика в световен мащаб продължаваме да диктуваме модата в този спорт.

Илиана Раева се похвали, че благодарение на ММС федерацията получава отлични условия да провежда нормална подготовка на състезателките. Тя похвали Красен Кралев, че има лична ангажираност към художествената гимнастика.

Казухиро Мори увери, че на гимнастичките ни ще бъдат предоставени отлични условия за подготовка, а по време на олимпиадата ще бъдат организирани специални автобуси, които ще подсигурят подкрепата на фенове от трибуните.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама