Иван Тотев: Другата седмица започва експерименталното таксуване в автобусите

15:46, 10 май 17 25 494 Шрифт:
Автор:

В петък очакват прословутия екип от испанската фирма, която изгради системата за електронното таксуване в автобусните линии. Въпреки че е готова цялата документация, експерименталното заменяне на хартиените билети в три линии от градския транспорт се забави заради екипът, който трябва да е на място, за да отстранява възникнали проблеми.

"Ние можем и още утре да пуснем електронното таксуване. Като всяка ново нещо обаче очакваме, че първия ден ще има проблеми и въпроси. Затова искаме да има дежурен екип от фирмата, който да реагира на сигналите на пловдивчани. В петък само наши хора цял ден ще се таксуват и ще правят проби. Ако всичко е наред другата седмица ще бъде пусната експерименталната система", обясни кметът Иван Тотев.

Припомняме, че хартиените билети ще бъдат заменени от електронни в автобусни линии с номера 93, 113 и 25. Първоначално в рейсовете ще има още кондуктори, които ще обясняват и помагат на пловдивчани с новата система. Постепенно тя ще бъде въведена във всички пловдивски автобуси. Устройствата за билета, който остава 1 лев, не връщат ресто и работят само с монети.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама