Откриха нов паркинг в пловдивския район "Централен"

15:40, 10 май 17 25 641 Шрифт:
Автор:

Нов паркинг за 54 автомобила на улица „Антон Тайнер“ откриха днес в район „Централен“. Пространството, на което до скоро имаше 20 метални гаража, днес вече е облагородено с растителност с помощта на ОП „Паркове и градини“. Местата за паркиране са разграфени, определени са и тези за хора в неравностойно положение. Предвидени са и места за мотоциклети.

"Паркингът е общински и безплатен, ако някой желае да си наеме паркоместо, то администрацията предоставя тази възможност в съответствие с изискванията на наредбата. В последната една седмица има голям интерес от страна на гражданите, които живеят наблизо и подават заявления в районната администрация", каза кметът на района Георги Стаменов .

"Отдаването под наем ще стане с провеждане на тръжна процедура за схемите, на които са определени броят на паркоместата. Предвидили сме процентно разпределение на местата за безплатните и платените паркоместа. Участващите в търга ще заплащат еднократно 15 лева такса, а след това месечната такса", уточни кметът на Пловдив Иван Тотев.

 

Той допълни, че се обмисля следващата година средствата от гаражи да не се предоставят на районните администрации, за да няма дисбаланс. Пари за всички проекти ще се предоставят от Община Пловдив. По този начин според Тотев ще бъдат стимулирани добре работещите районни кметове.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама