В Разград стартира конкурсът „Да на красотата”

15:05, 10 май 17 25 586 Шрифт:
Автор:

За седма поредна година в Разград ще се избират най-добре украсен с цветя балкон и най-красив двор. Инициативата "Да на красотата" се организира от Федерацията на жените, съвместно с община Разград. Началото на традиционната вече проява бе обявено днес от заместник-кмета на общината Галина Георгиева и председателя на Федерацията Любка Стоянова. Те обясниха, че кампанията има за цел да стимулира собствениците на най-красивите дворове, места за отдих и тераси, с каквито е пълен градът ни, да ги награди за старанието да го правят още по-хубав, като зацветяват около себе си.

Право да участват в инициативата имат всички любители на цветята от лудогорския град. И тази година участниците ще се състезават за естетика и оформление в категориите за най-красиво зацветен балкон; най-красив двор на жилище; най-красиво и поддържано околоблоково пространство; най-красив двор на заведение за обществено хранене; най-красив двор на детска градина, училище или друга образователна институция, и най-добре поддържани и зацветени площи пред фирми или офис. Поради заявения интерес за участие в конкурса от страна на жители на населените места от общината в тазгодишното издание на конкурса бе учредена и още една категория - за най-красиво зацветен и поддържан селски двор.

Заявки за участие в конкурса могат да бъдат подавани на телефони 0896 799 103, 084 618 186 и 084 63 48 88.

През юли и септември комисия под председателството на заместник-кмета Галина Георгиева ще обходи обектите на заявилите участие в инициативата и ще определи победителите в различните категории. 
Награждаването на призьорите ще бъде традиционно по време на благотворителния концерт на Федерацията на жените по случай Деня на християнското семейство - 21 ноември.

Председателят на Федерацията на жените Любка Стояново сподели, че с всяка изминала година конкурсът става все по-популярен и броят на желаещите да участват в него се увеличава. Това според тях изразява общото желание на гражданите градът да става по-красив, по-цветен и по-привлекателен. Тя допълни, че през миналата година са обходени 60 обекта, заявили участие в нетрадиционната надпревара.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама