Трафикант на дрога от Добрич ще бъде екстрадиран в Чехия

14:48, 10 май 17 25 331 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

43-годишният Радослав М.о т Добрич ще бъде предаден на чешките съдебни власти, след като Добричкият окръжен съд допусна изпълнението на издадена срещу него Европейска заповед за арест, съобщиха от пресцентъра на съда.

Заповедта е издадена от Окръжния съд в Свитави въз основа на решение за започване на наказателно преследване на Криминална служба за разследване – Храдец Кралове при Национална централа за борба с наркотиците към Полицията в Чехия.

Мъжът е обвинен в извършването на територията на чешката република на незаконен трафик на наркотици и психотропни вещества, и за участие в организирана престъпна група. За тези престъпления той може да получи наказание  лишаване от свобода за срок от 10 до 18 години.

Добричлията е бил обявен за международно издирване на територията на Шенген. Задържан е на 19 април 2017 година, след като повече от 6 месеца е издирван от националната полиция на територията на страната. От 20 април той е с мярка за неотклонение „задържане под стража”, наложена му от Добричкия окръжен съд.

В съдебното заседание 43-годишният мъж декларира, че е съгласен да бъде незабавно предаден на чешките съдебни власти. От чешката република е получено уверение, че, ако българинът бъде осъден, ще бъде върнат в България за изтърпяване на наказанието си.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама