Проф. Стефан Желев е новият областен управител на Шумен

14:11, 10 май 17 / Политика 25 2784 Шрифт:
Автор:

Проф. Стефан Желев е назначен за областен управител на Шумен. Решението е взето на днешното заседание на Министерски съвет. Това съобщиха от правителствената пресслужба.

„Ще работя за икономическото развитие на областта. Акцент ще е привличането на инвестиции в по-малките общини на Шуменско”, каза за Topnovini.bg проф. Стефан Желев. Той призна, че назначаването му за областен управител не е изненада за него, но е голяма отговорност, която той ще оправдае с усилена работа.

Проф. Стефан Желев е роден на 11 март 1954 година в Димитровград. Средното си образование завършва в родния си град.

През 1979 г. завършва висше образование в

Киевското висше зенитно ракетно инженерно училище.

До 1983 г. служи в под. 34600, Нова Загора като командир на взвод и командир на зенитна ракетна батарея.

През 1997 г. придобива образователно-научна степен „Доктор", а през 1998 г. е избран за „Доцент" от ВАК на Република България. От 1983 г. работи във Висше военно училище за артилерия и противовъздушна отбрана "Панайот Волов" в катедра "Противовъздушна отбрана на войските" на длъжности асистент и доцент.

От 2007 г. е доцент и ръководител на катедра „Комуникационна и компютърна техника"във факултета по технически науки на Шуменския университет „Епископ Константин Преславски". Става професор през 2013 г.

Проф. Стефан Желев бе народен представител от ПП ГЕРБ в 42-рото и 43-ото Народно събрание. Ръководител е на факултета по технически науки в Шуменския университет „Епископ Константин Преславски”.

Проф. Желев владее английски и руски език.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама