Правителството отново ще стартира процедурата за концесия на летище София

13:37, 10 май 17 / Политика 25 282 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Процедурата за концесионирането на летище София ще се стартира отново. Това заяви министърът на финансите Владислав Горанов, предаде БГНЕС.

„Стратегията за концесиониране на летище София остава непроменена. Няма причина между предното правителство на Борисов и сега да променяме стратегията за управление на летището. Ще се стартира процедура за концесионирането на летище София отново“, посочи финансовият министър.

От друга страна Горанов заяви, че трябва да започне процедурата за разглеждане наново на Законопроекта за концесиите. Предстои той да бъде внесен отново, най-вероятно от народни представители от новия парламент. В него са описани процедурите за публично-частното партньорство и най-вече концесиите, поясни ресорният министър.

Освен това той предрече, че сметката за председателството вероятно ще бъде допълнена, но това не означава и не предполага актуализация на Закона за държавния бюджет за 2017 г. „Бюджетът така, както го подготвихме в края на 2016 г. и беше одобрен има достатъчно възможности да удържи новите политически решения и необходимостите на страната за финансиране до края на годината. Прогнозата ми е, че няма да се налага да се актуализира в нито един от параметрите“, подчерта Владислав Горанов.

Относно новите размери на минималната пенсия, осигурителен стаж и възраст и свързаните с нея други размери на пенсии ще бъде изготвен и в срок предложен законопроект на Закона за ДОО, който регламентира размерите за осигурителен стаж и възраст. Ангажиментът, който договорихме с ОП за увеличение на минималните пенсии от 1 юли и от 1 октомври остава непроменен, увери Горанов.

От думите му стана ясно също така, че кандидатурата на Бойко Атанасов за зам.-министър на финансите е била по предложение на Атака. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама