Преразпределят квотите на три партии за референдума в Стара Загора

12:07, 10 май 17 / Политика 25 285 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Един инициативен комитет е подал заявление до Общинската избирателна комисия (ОИК) и ще бъде регистриран за участие в кампанията, свързана с провеждането на обществено допитване за съдбата на Бедечка в Стара Загора. Участниците в групата „Запазете Бедечка“ ще могат да ползват безплатно помещенията, предоставени от Община Стара Загора, за да провеждат своята агитация за референдума, който ще се проведе на 18 юни т.г.

Въпросът, на който старозагорци ще отговарят, е: „Да бъде ли извършено отчуждаване на частните незастроени имоти в квартал „Бедечка“ по реда на Закона за общинската собственост и ЗУТ, при граници: от изток – бул. „Хан Тервел“, от запад – ул. „Иван Вазов“, от север алеята към предприятие „Труд“ и от юг – ул. „Христина Морфова“? На територията на отчуждените имоти да се изгради парк, за сметка на бюджета или активите на Община Стара Загора.“ Крайният срок за регистрация на инициативни комитети е 40 дни преди датата за произвеждането му.На проведените днес в Община Стара Загора консултации за съставите на секционните избирателни комисии на територията на общината присъстваха представители на парламентарно представените политически партии ГЕРБ и ДПС, на коалициите „Обединени патриоти“ и „БСП за България“. Техните представители заявиха, че са съгласни с направеното разпределение на членовете им в СИК.За гласуване на референдума в община Стара Загора се разкриват 208 избирателни секции, с общо 1040 членове на СИК.

От тях ПП ГЕРБ има 407 места, , „БСП за България“ – 342 места, ОП – 115, ДПС – 102 , „Воля“ – 51, РБ – 10 и ББЦ – 10.Квотите на неприсъствалите на днешните консултации от ПП „Воля“, както и на партиите с представители в Европейския парламент  - коалициите  „Реформаторски блок и „България без цензура“, общо 71 места, ще бъдат преразпределени между останалите партии, разясни Теодора Крумова от ОИК.Секционните избирателни комисии ще бъдат съставени от петима членове, вместо седем, както бе на последните парламентарни избори, уточни секретарят на общината Делян Иванов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама