В „Двореца” в Балчик подготвят новото издание на „Балчик музик кампус“

11:52, 10 май 17 / Култура 25 339 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Върви подготовка на фестивала „Балчик музик кампус“, за който културният център „Двореца” има сключен нов петгодишен договор с фондация „Край границата“, съобщи директорът на държавния културен институт Жени Михайлова.

Фестът предлага нови стипендии на ученици и студенти от музикални училища и консеватории в България. Вече е открита регистрацията по записване на млади таланти, на които ще преподават именити преподаватели. Те са Алесандру Гавриловичи от Берн  - преподавател по цигулка и концертмайстор, Аурелиян Бакън, който е преподавател по кларнет, който се включва за първи път. Джоан Калиунайте от Саарбрюкен, която ще преподава виола, Михаел Волф от Лозана – камерна музика, Сакура Кайндинис от Берн /флейта/, и Стефан Хаджиев , който свири в Кралската филхармония в Лондон. Той ще преподава чело.

Отново ще има стипендии за български таланти. Децата от чужбина ще заплатят пълните такси за обучение, добави Михайлова.

Фестивалът ще се проведе от 1 до 10 септември. Директор е Жасмина Щалдер. Записванията стават към фондация „Край границата“ – Швейцария.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама