Михаил Миков: В БСП става прочистване на неудобните, които казват истината

10:06, 10 май 17 / Политика 25 408 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„Скандалът „ЦУМгейт“ едва ли е пример за задкулисие, но е индикиращ за нещо нередно. Използването на тази квартира за такъв тип срещи обикновено води към внушения за задкулисие“, заяви в предаването „Тази сутрин“ на БТВ бившият Михаил Миков.

Този случай беше използван да бъде разчистен Георги Гергов, смята той.

Според бившия депутат, Георги Гергов е избрал Корнелия Нинова за председател. Още на конгреса миналата година това е станало ясно, а днес вече било публично известно.

Миков припомни изявлението си пред делегатите на конгреса: „Мен Георги Гергов не ме е избирал и не желая да ме избира“.

„Който е правил такива сделки сега да си носи последиците“, лаконичен бе бившият лидер на столетната партия. По неговите думи става думи за пазарлъци, които не трябва да се случват. И намекна, че очевидно Корнелия Нинова е правила такива сделки.

Ето и позицията му в едно изречение – когато постигаш някакви сделки за подкрепа, ти винаги оставаш в определена зависимост.

На въпрос на водещия дали Нинова е скъсала с тази зависивост отговорът бе – не зная, то не е гущер да си откъсне опашката.

Миков сподели, че няма пророчески способности дали ще има атаки срещу Нинова от страна на Георги Гергов и други хора.

Той посочи и големия въпрос - доколко колективното ръководство е ангажирано с политиката на партията, която не води към един едноличен модел, недобър за перспектимите на БСП.

Ексдепутатът не спести негативи – става едно прочистване в БСП от неудобните, от тези, които казват истината. И още – изваждането на политически фигури, които са народни представители от Изпълнителното бюро. И последствията от този процес – създава се второ неравенство, след забраната на една група дейци на БСП да участват в избори, да се кандидатират. Не става дума да бъдат депутати.

Според Миков, който е юрист е нарушено конституционното право на хората да бъдат избирани. Той намекна, че има двоен стандарт. И се обяви за отварянето на икономическите досиета, заради факти, които трябва да преминат през оценка на институциите.

Бившият председател не от привържениците за нова конституция на страната, тъй като ще се изгубят доста постижения на социалната държава.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама