Министър Банов: Ще дам всичко от себе си за развитието на българската култура и българското изкуство

17:42, 04 май 17 25 374 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„Ще дам всичко от себе си за развитието на българската култура и българското изкуство”. Това каза днес новият министър на културата Боил Банов на официалната церемония, на която служебният министър на културата Рашко Младенов му предаде поста, съобщават от пресцентъра на Министерството на културата.

Рашко Младенов е посочил, че е работил прекрасно три месеца заедно с Боил Банов и му дължи големи благодарности за това. „След този избор аз съм много радостен и обзет с надежда, че културата ни ще има по-добро бъдеще”, подчертава Младенов.

Спазвайки дългогодишната традиция, Рашко Младенов символично е предал на новия министър на културата Боил Банов фототипно копие на преписа на прочутата Манасиева хроника и му пожела на добър час, допълват от пресцентъра на културното министерство.

 

Министър Боил Банов е отбелязал, че независимо от упоритата работа, трите месеца, в които е работил с Рашко Младенов, са от голямо значение за него. „Прави чест за българската култура, че Рашко Младенов управляваше ресора през последните три месеца, той е един изключително интелигентен, толерантен човек.“, казва министър Банов.

От ведомството отбелязват още, че Боил Банов се е обърнал към колегите си и е споделил, че за него е удоволствие да работи в Министерство на културата, тъй като познава всички там. „Радвам се, че ще продължим съвместната си работа. Гарантирам, че ще дам всичко от цялото си сърце да улеснявам вашата работа и да се опитаме заедно да допринасяме за развитието на българската култура и изкуство, както и да създаваме условия за хората на изкуството да творят и да дават добавена стойност към бъдещето на тази държава”, подчертава в заключение министър Банов и пожелавауспех на всички в това благородно начинание.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама