Цачева: Акцент в работата ми на министър ще бъде антикорупционното законодателство

15:22, 04 май 17 25 259 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Акцент в работата ми на министър ще бъде антикорупционното законодателство, ще бъде отделено внимание и на законодателната програма.

Това заяви днес новият министър на правосъдието Цецка Цачева пред медиите в първия си ден на новия пост в присъствието на служебния правосъден министър Мария Павлова, съобщи

 БГНЕС.

Сърдечно благодаря за топлото посрещане - за мен това е ново предизвикателство, което посрещам с чувство на отговорност, продължи Цачева. Вие ме познавате от Народното събрание, за мен две са думите, които имат ключово значение и които ще бъдат от полза за МП и за работата ми с ВСС - баланс и диалог, категорична бе тя.

Няма да има експерименти, но ще се старая на по-висока скорост да придвижваме реформата в съдебната система, която се очаква от всички. В мандата на 43-ото НС успяхме да постигнем конституционната промяна, но оттук насетне има какво да продължим и в този мандат, както и в правителството на г-н Борисов. Не искам предварително да го коментирам, първо ще споделя всичко това във ВСС, каза тя. Там тонът на противопоставяне ще се опитам да заменя с диалог. Ще се старая да поддържам откритост, публичност, ще разчитам на представителите на медиите, посочи Цачева. Вратата на министерството винаги ще бъде отворена за медиите, допълни министърът.

Понятия от типа на „мафия”, „олигархия” носят привкус от НК, за да ги употребя трябва да има влязла в сила присъда, отговори Цачева на въпрос на медия. Считам, че мястото за срещи между министър и главен прокурор, както и за хората на всички останали постове са съответните кабинети на лицата, които заемат тези длъжности, продължи с отговорите си Цачева. Такива ще бъдат и контактите ми с другите министри и представители на институциите.

Приемствеността безспорно трябва да я има и резките движения не винаги водят до добро качество, ще се старая да надграждам, подчерта тя. Нов момент от предизборните ни програми, който става приоритет, а именно да се намали административната тежест за бизнеса и гражданите, поясни Цачева.

Извършена бе промяна в Конституцията с мнозинство, за което се гордея, отбеляза новият министър. Но реформата ще продължи, обеща тя.

Пожелавам една необратимост на реформите и много успехи, заяви служебният министър на правосъдието Мария Павлова по адрес на Цачева. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама