Много малки и средни фирми с финансиране от БАКБ за над 35 млн. лева по програма “Напред” на ББР

13:21, 04 май 17 25 385 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Много малки и средни предприятия в страната са получили финансиране за над 35 млн. лева от Българо-американска кредитна банка по програма “Напред” на Българската банка за развитие. Данните са към 25 април 2016 година, като кредитната линия е усвоена в пълен размер. Това информира БГНЕС.

Основна цел на програмата е подпомагане на малкия и среден бизнес в България при изгодни условия. Тя цели подкрепа на развитието на икономиката, разкриване на нови работни места и реализиране на инвестиции в области с висока безработица, приоритетно в преработвателната промишленост. По този начин, БАКБ има за цел бизнесът да произвежда повече добавена стойност с високо качество на крайна продукция

Кредитната линия между БАКБ и ББР е договорена в края на юли 2015 година в първоначален размер от 25 млн. лева нисколихвен ресурс. Банката се ангажира да предоставя кредити на малки и средни компании в България при преференциални условия. Лихвените нива за оборотни и инвестиционни кредити са в размер на 3-месечен EURIBOR + надбавка до 4,2%. Намалени са и изискванията за обезпеченост на сделките до 110% от стойността на кредитите.

Поради големия интерес към програмата, през септември 2016 година БАКБ договаря увеличение на кредитната линия с 10 млн. лева. По този начин тя достига до обща експозиция от 35 млн. лева. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама