Оптимизират мрежата от детски градини в община Тервел

09:24, 04 май 17 25 381 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Оптимизиране на мрежата от детски градини в Община Тервел е гласувано на последното заседание на Общинския съвет, съобщи заместник-кметът Дияна Илиева.

Предложението на администрацията бе детската градина в село Жегларци да стане филиал на ДГ „Здравец“ в Тервел. По този начин двете детски заведения ще имат един директор, а храненето на децата ще става от кухнята-майка в ДГ „Здравец“. Ще се спестят управленски разходи и такива за заплати на помощен персонал и режийни разходи в ДГ в Жегларци. Мотивите за това предложение са свързани с факта, че децата в ДГ “Здравец“ в Тервел намаляха през последните години и това налага да се осигури допълнителна натовареност на персонала на детското заведение, като се оптимизират разходите за дейността като цяло.

Друга част от предложението за оптимизиране касае обединените детски градини с административен център с. Божан. Предложено бе да се промени административния център на обединението и такъв да стане детската градина в с. Коларци, която към момента има най-голям брой деца и материална база, позволяваща в нея да има две вместо една детска група (както е до момента), обясни Илиева.

Оптимизирането предвижда и 4-те деца, които представляват целия списъчен състав на детската градина в с. Балик за учебната 2017/2018 учебна година, да бъдат извозвани до детската градина в съседното село Коларци, като при това се ползва съществуващата линия, която обслужва извозването на учениците от с. Балик до средищното училище в с. Коларци. Благоприятен фактор за тази промяна е, че в с. Коларци работи център за социални услуги и там се подготвя храна за детската градина в селото.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама