98 проверки извърши шуменската екоинспекция през март

14:27, 12 апр 17 25 326 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

98 проверки направиха експерти от РИОСВ-Шумен,съобщиха от екоинспекцията. От 60 – планови и 38 извънредни. Експертите са проверели 85 обекта и предприети действия по18 сигнала.

Събраните суми от наложени санкции и глоби през месеца са в размер на 17 125 лв. От тях 3 392 лв са разпределени и преведени  на съответните общини, на чиято територия се намират санкционираните обекти .

През месеца започнаха проверки на общини в обхвата на екоинспекцията относно недопускане на замърсявания с отпадъци на реките и прилежащите им земи. Проверени са общините Опака, Антоново, Омуртаг и Попово. Констатирано е замърсяване с гуми, пластмасови торбички и други отпадъци  на дере, преминаващо през с. Ковачевец ,общ. Попово, за което е дадено предписание.

Наложени са две текущи месечни санкции - „Алкомет“ АД за констатирано наднормено замърсяване на отпадъчни води относно експлоатацията на инсталация за производство на алуминиеви заготовки чрез топене и леене и инсталация за елоксация  в размер 18 767 лв. и на „Пътинженерингстрой – Т” ЕАД гр. Търговище за наднормено замърсяване на атмосферния въздух относно работата на асфалтосмесителна инсталация „Марини“.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама