БСП-София иска МВнР да оттегли декларацията срещу употреба на химическо оръжие

13:57, 12 апр 17 / Политика 25 290 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Градският съвет на БСП – София счита употребата на химическо оръжие, в това число и в условията на гражданска война, за изключително тежко престъпление срещу човечеството!

По тази причина социалистите от София настояваме ООН и неговите компетентни институции да разследват евентуалната употреба на химическо оръжие в Сирия и да изправят виновника пред съответните международни съдилища, съобщават от ГС на БСП, цитира БГНЕС.

Същевременно сме убедени, че противодействието на едно престъпление не допуска извършването на друго, защото само спазването на международното право може да осигури траен мир навсякъде по света. В тази светлина ние тълкуваме американската атака срещу суверенна Сирия, като нарушение на това право. Още повече, че не за първи път чуваме за „безспорни” доказателства за наличие на химически, ядрени и други оръжия, които по-късно се оказват изфабрикувани.

Ние настояваме, като член на ЕС и НАТО, България да съдейства за максимално бързо приключване на конфликта в Сирия, който свързваме с ликвидирането на ИДИЛ и ислямския тероризъм и всички, които се крият зад него, посочват столичните социалисти.

Изказваме съжаление, че и служебното правителство не случи на свестен външен министър и настояваме за изтегляне на нелепата декларация по случая от страна на Министерство на външните работи, настояват от БСП София.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама