В Пловдив обявяват война на вандалите

13:35, 12 апр 17 25 301 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„Напоследък вандалските прояви зачистиха из целия град“, съобщи директорът на ОП „Градини и паркове“ Стоян Алексиев. Като пример посочи как преди броени дни са били откраднати 15 новозасадени рози от разделителната ивица на бул. „Цар Борис III Обединител“. Пред общината имаше нови насаждения с цветя винка, но за две седмици бяха откраднати, унищожени, стъпкани.

Неизвестни пак счупиха пейка до езерото с мечката в Цар Симеоновата градина. Редовно трябва да се възстановяват кранове от поливната система на Бунарджика.

Вечнозелена магнолия и червенолистен японски клен са откраднати от наскоро обновената градина „Шуменска“ на бул. „Найчо Цанов“. Две току-що засадени лагерстремии изчезнаха от реконструираната миналия месец градинка между бул. „Васил Априлов“ и ул. „Захари Стоянов“. Според директора на „Градини и паркове“ крадците в тези случаи навярно са били „специалисти“, защото са посегнали на скъпи растения – за разлика от възрастни госпожи, които са засичани със супена лъжица да издълбават примерно теменужки от цветни лехи в парковете, за да украсят с тях домовете си. 

„Ако видите някой да посяга на общинско имущество - изтръгва дръвчета, цветя, чупи пейки в градските градини и паркове или върши други злосторства, веднага сигнализирайте на телефон 112“, призова Стоян Алексиев гражданите. Той не разбира как не се е намерил нито един човек, който на мига да подаде сигнал до компетентните институции при последните вандалщини на бул. „Васил Априлов“ в края на март, когато за една нощ бяха откраднати 16 укрепващи кола около новите дървета и цял чинар.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама