Увеличават постовете на неохраняемите плажове в област Добрич

13:27, 12 апр 17 25 249 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Постовете за водно-спасителна дейност на неохраняемите плажове в област Добрич тази година да са шест, вместо досегашните четири. Това предлага областният управител Детелина Николова. Съгласно заповедта на министъра на туризма Стела Балтова, тя е изпратила схема за обезпечаване на водно-спасителната дейност на неохраняемите плажни ивици в областта, съобщават от пресцентъра на областна администрация.

На проведената вчера във Варна среща във връзка с готовността за новия туристически сезон, министър Балтова е изразила надежда, че процедурите за четири от плажовете в област Добрич – „Крапец-север“, „Балчик – централен“, „Нов плаж Балчик“ и „Кранево – централен“ ще бъдат доведени до край и ще бъдат предоставени за лятото под наем.

Министърът на туризма е заявила, че целта на ведомството е в най-скоро време да бъде качена на сайта на министерството интерактивна карта на плажовете с данни за тях. Ведомството продължава работа и по изменение и допълнение на нормативната уредба с цел предоставяне на повече възможности за инвестиции и подобряване на качеството на услугата.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама