Специализирана полицейска операция по ТИСПОЛ ще се проведе в Разград

13:03, 12 апр 17 25 356 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

24-часова полицейска операция за контрол на скоростта ще се проведе от 6.00 часа на 19 април до 6.00 часа на 20 април, съобщават от Областната дирекция на МВР в Разград. Операцията е част от акция по линия на ТИСПОЛ, в която участват службите на „Пътна полиция“ в Европейския съюз.

Основна причина за възникване на тежките пътно-транспортни произшествия с убити и ранени е движението на МПС с висока скорост. Това е причината акцентът на полицейските операции да падне върху скоростните режими и агресивното поведение на пътя, което създава предпоставки за възникване на катастрофи. Операция „24 часа контрол на скоростта“ бе проведена на територията на Европейския съюз и през 2016 година /21-22 март/. Участие в нея взеха 22 държави и 12 906 полицейски служители. При проверени 2 463 622 превозни средства бяха засечени 122 508 нарушения.

Заради високата аварийност при движение с превишена скорост МВР предприема мерки за засилен контрол в седмицата на Великденските празници. Проверките ще се осъществяват в населените места, главните пътища и автомагистрали, както и по пътищата трети клас.

Актуална информация за пътната обстановка на обслужваната от „Пътна полиция“ – Разград територия /тежки ПТП, загинали, ранени, места с концентрация на ПТП и точки за контрол/ ще бъде обобщавана и подавана своевременно към медиите. Целта е гражданите да бъдат информирани за мерките, които полицията предприема за намаляване на пътния травматизъм.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама