ДПС предложи на ГЕРБ управленска програма до председателството на ЕС

13:02, 12 апр 17 / Политика 25 251 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

ДПС предложи на ГЕРБ да се направи управленска програма до председателството. Това заяви председателят на ДПС Мустафа Карадайъ след среща с ръководството на партията на Бойко Борисов, предаде БГНЕС.

На срещата с ГЕРБ констатирахме, че в програмите на ГЕРБ и ДПС има максимално сходство. От тази гледна точка ние изразихме позициите си за структурирането и конфигурирането на мнозинство в Народното събрание, както и според нас вижданията и идеите за стабилност в държавата и евентуално бъдещо стабилно управление в страната, изтъкна Мустафа Карадайъ.

„Изразихме ясната си и категорична позиция, че според нас е неприемливо толерирането на крайни, радикални националисти в страната, включително чрез участието им във властта. Независимо от сходството в програмите може да се стигне до там, както и в предишното в НС, да има мнозинство, което да не може да проведе нужните и необходимите реформи в страната”, подчерта председателят на ДПС.

„Предложихме на ГЕРБ да се направи програма за управление на страната до края на председателството на Съвета на Европа, около която да се оформи мнозинство в парламента, което ще подкрепя програмата за управление на страната. Това не означава пряко участие на ДПС във властта”, уточни Карадайъ.

От друга страна лидерът на ДПС заяви, че периодът изисква обединителният патриотизъм да влезе в действие. Обединителният патриотизъм изключва крайните радикални национализми, които не са добра перспектива за страната, обаче уточни Мустафа Карадайъ.

Относно изявлението на президента, ДПС считали, че решаването на такъв тип въпроси не минава през ограничаване на правата и свободите на гражданите. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама