На високо равнище обсъдиха възобновяване на сътрудничеството между Минска и Русенска област

12:56, 12 апр 17 25 386 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Областният управител на област Русе, доц. д-р Стефко Бурджиев, прие днес Извънреден и Пълномощен Посланик на Република Беларус в България, Владимир Воронкович. Информация за срещата съобщават от пресцентъра на губернатора. 

В срещата са взели участие още Росен Миланов и Емил Кирилов, заместник-областни управители на област Русе, Олег Белов, съветник по търговските въпроси в Посолството на Беларус, както и представител на Беларуската търговска камара в България, Тодор Трифонов.

Доц. д-р Бурджиев е приветствал своите гости с добре дошли в най-красивия град на България и е споделил, че е изключително важно двете страни да са активни и да се използват и предлагат всички възможни начини за контакти и обмен между тях на всички нива.

Н. Пр. Воронкович е изразил своето искрено задоволство, че е гост на града ни и от своя страна също е подчертал, че трябва да се търсят перспективи за развитие на ползотворно двустранно сътрудничество в търговско-икономическата сфера, селското стопанство и туризма. Подчертана е била и необходимостта за възобновяване и активизиране на сътрудничеството между Минска и Русенска област.

Посланикът е коментирал, че на 26 март тази година се навършени 25 години от установяване на дипломатическите отношения между България и Беларус. По повод юбилея са планирани редица съвместни инициативи с българското Министерство на външните работи.

Обсъдени са били още регионалното сътрудничество, включвайки търговията и икономиката, инвестициите, научно-техническо и културно сътрудничество и връзки между бизнес асоциации на двете страни, както и перспективите за организиране на посещения по бизнес линия.

Областният управител е подчертал, че „Бизнесът трябва да се съживи и да има среда, в която да работи. Ролята ни като местни власти и Вие като представители на Беларуската държава е да се създадем условия бизнесът да си общува, да се срещат хората, да се обменят културни ценности“. 

В края на срещата, доц. д-р Стефко Бурджиев и Н. Пр. Владимир Воронкович са изразили увереност, че тази среща ще е в основата на поредица от ползотворни срещи, в посока по-доброто сътрудничество между България и Беларус. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама