Б. Борисов: Ако не се състави правителство, а се отиде на нови избори, ще рухне накрая и икономиката

12:42, 12 апр 17 / Политика 25 373 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Ако не се състави правителство, а се отиде на нови избори, това вече е не само несериозно, тежко за държавата, а ще рухне накрая и икономиката.

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов след среща с ДПС по покана на ГЕРБ, предаде БГНЕС.

Борисов обясни, че ГЕРБ са благодарили на ДПС за „няколкото подкрепи“, които са имали от тях в предишното НС. „Запознахме ги с това, което възнамеряваме да правим по темата за Брекзит, председателството, финансовите и данъчните ни политики. Още от предизборната ни кампания бяхме заявили възможните партньори за коалиция, но считам, че във времето, което ни предстои председателството и стабилизирането на държавата с всички международни фактори и съседи, които имаме в момента, е необходимо по определени теми да търсим максимална подкрепа в НС“, подчерта Бойко Борисов.

От вчерашните и днешните срещи ГЕРБ стигнали до извода, че ако председателството бъде прието като основна тема следващата година и политиката се прави в НС, това ще улесни много кабинета и ще даде възможност на всички партии в НС да участват така, че да се извлекат позитиви за България от председателството.

„С почти всички партии по дадени теми може да постигнем разбирателство и подкрепа по дадени теми. На всички им е ясно, че ако не се състави правителство, а се отиде на нови избори, това вече е не само несериозно, тежко за държавата, не само политическа криза, която ще има необратими последици в този момент, а ще рухне накрая и икономиката. Така ни е избрал народът, такива обещания сме давали - с кой не може и с кой може, независимо, че с ДПС програмите ни съвпадат по много теми. Ще се опитаме да работим добре като управляващи и опозиция в НС, ако те желаят по определени теми“, обясни лидерът на ГЕРБ.

От друга страна той обясни, че през утрешния ден преговорите с Обединени патриоти (ОП) продължават. „Надявам се утре към 10 - 10.30 часа с ОП да довършим още малко неща по програмата и утре да имаме програма, върху която да стъпим и да продължим след това по коалиционното споразумение и персоналното участие в МС“, заяви още Борисов. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама