Почти 120 русенски деца се включиха във Великденската работилничка на площада

12:36, 12 апр 17 25 310 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Великденска работилничка и пъстро хоро събра на днешната Велика сряда близо 120 деца, родители и учители на централния пл."Свобода" в Русе. Информация за пъстрото празненство съобщават организаторите от Община Русе. 

Българските народни носии, с които са облечени всички участници, са допълнителен акцент в колорита на събитието, което е част от програмата на проект "Богатството на различията - приобщаващо образование за интелигентен растеж", изпълняван от Община Русе по ОП"НОИР".

Великденски шарки, техники за декориране и инсталация с яйца, изработени от различни материали, сътвориха деца от предучилищните групи на ДГ „Снежанка", ДГ „Детелина“, ДГ „Звездица“, ДГ „Русалка", ДГ „Зора", техните родители и учители в рамките на образователен модул "Училище по взаимност". Във великденската палитра се включиха и приятелите им от ДГ "Червената шапчица".

Малките майстори, техните родители и педагози извиха дунавско хоро около забележителните си великденски творения, след което пренесоха инсталацията във фоайето на Община Русе, където до идната неделя ще остане атмосферата на детските фантазии.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама