Разкриха незаконна кланица в Сливенско

12:15, 12 апр 17 25 394 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Незаконна кланица е разкрита в сливенското село Чокоба, съобщиха от полицията. В хода на междуведомствена операция, проведена вчера, служители на сектор "Противодействие на икономическата престъпност" при ОД наМВР-Сливен, участък “Запад” и "Областна дирекция по безопасност на храните" са извършили проверки на различни обекти на територията на РУ-Сливен, свързани с противодействие на нарушения и престъпления по линия "Търговия".

По време на операцията е извършена проверка на обект със стопанско предназначение в  село Чокоба, собственост на 60-годишния А.Н. Във вътрешно помещение на сградата, което не е  регистрирано за клане, преработка и съхранение на месо и месни продукти, са установени 35 трупа на прясно заклани дребни преживни животни с неясен произход и без ушни марки.

Полицейските служители са иззели подправен печат с ВG номер, предназначен за поставяне върху трупове на заклани животни, регистриран в българската агенция по храните на друго месопреработвателно предприятие. Служителите на ОДБХ-Сливен са наложили възбрана на намерените заклани животни, които са пренасочени за екарисаж.

Работата по случая продължава.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама