Германската прокуратура разследва „ислямистка връзка” за експлозиите в Дортмунд

10:52, 12 апр 17 / Свят 25 290 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Германската полиция разследва „ислямистка връзка” за нападението срещу автобус на футболистите от „Дортмунд”, предадоха АФП и в. „Зюддейче цайтунг”. Това информриа БГНЕС.

В. „Велт” съобщи, че в разследването се е включила главната прокуратура на федералната република, базирана в Карлсруе. Главната прокуратура разследва особено тежки престъпления с голям обществен отзвук. Главният прокурор се явява по дела, свързани с тероризъм и екстремизъм.

Органите на реда разглеждат различни версии за взривовете, съобщи на пресконференция тази нощ началникът на полицията в Дортмунд Грегор Ланге. До мястото на взривовете следователите откриха писмо, вероятно писано от лицата, заложили взривовете, но истинността му се проверява. В него се говори за коледния атентат в Берлин. В писмото се говори още за участието на Германия със самолети „Торнадо” в разузнавателни мисии в рамките на международната коалиция срещу „Ислямска държава”, пише „Зюддойче цайтунг”. Това предадоха също регионалните медии NDR и WDR и националната агенция DPA, без да разкриват източниците си.

Снощи до автобус с футболен отбор се задействаха три взривни устройства и раниха испанския защитник на „Борусия” Марк Бартра, които е със счупена ръка.

Полицай, който съпровождал автобуса, получи травма на тъпанчетата.

Заради инцидента първият мач от четвъртфиналите на шампионската лига между „Борусия” и „Монако” ще се играе тази вечер на „Сигнал Идуна парк”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама