Варненският технически университет организира предварителен приемен изпит в Плевен

10:39, 12 апр 17 25 494 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Варненският технически университет ще проведе изнесен приемен изпит в Плевен на 19 април, съобщиха от висшето училище.  От там уточниха, че изпитът, под формата на тест, ще важи при кандидатстване в повечето специалности на университета. В него ще бъдат включени 50 въпроса по общотехническа подготовка, от които 10 въпроса ще са от учебния материал по математика, 30 ще са от изучаваното по предмета "Информатика и информационни технологии", 10 ще са от разделите „Електротехника“ и „Електроника“ от изучаваното по физика. Учениците трябва да отговорят само на 25 въпроса по избор.

Изпитът ще започне в 10 часа в Професионалната гимназия по механоелектротехника и ще продължи 2 астрономически часа.

Оценките ще бъдат валидни при кандидатстване и след вземане на матурите и получаване на диплома за средно образование,  желаещите могат веднага да подадат документи в Техническия университет.

Техническият университет в София днес от 11 часа ще проведе информационна среща в Червен бряг в ритуалната зала на общината. Там щебъде представено висшето училище, условията за кандидатстване, специалностите и възможностите за реализация след завършването му.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама