Четвъртото издание на Великденския крос в Разград е на 15 април

10:25, 12 апр 17 / Спорт 25 350 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Клуб „Зелена стъпка” кани всички спортуващи на Великденски крос в Разград. Спортната проява се провежда за четвърта поредна година в събота преди Великден, съобщават от клуба. 5-километровата дистанция може да се бяга както индивидуално, така и отборно като щафета. Състезанието е предназначено за спортуващи с различно ниво на подготовка от напълно начинаещи до напреднали и професионалисти.

Участие в кроса досега са заявили 74 бегачи, но записването продължава до 18 часа на 14 април на сайта на „Зелена стъпка“ green-foot.net.

Сред записаните са състезател от Анкара, двама румънци от Букурещ, както и участници от София, Шумен, Плевен, Добрич, Варна, Русе. В кроса ще се включи и един от кондиционните треньори на „Лудогорец“ - испанецът Хавиер Рамос.

Трасето на 5-километровия крос ще се състои от една дълга обиколка. То ще бъде изключително разнообразно – градски център, жилищни зони, градски парк и включва пешеходни зони, улици /затворени за ППС/, паркови алеи и пътеки. Старт-финалът е между площадите „Ларго“ и „България“ в 10 часа. Контролното време за двете дисциплини е 55 минути.

За победителите са предвидени сериозни награди. Медалистите в 5-километровия крос ще получат ваучери за стоки от спортни магазини „Яко“. За победителите в щафетата наградата е ваучери за използване на съоръжения в Спортен център „Лудогорец“, книги за бягането за второ място и здравословни лакомства за трето. С томбола ще бъдат разпределени следните награди измежду всички завършили състезанието: една оригинална топка с автографи от футболистите на „Лудогорец“; два душ-комплекта от европейския лидер в баните Ideal Standard; една душ-система Ideal Standard; три спортни продукта от магазини „Яко“. Всички деца под 18 години ще получат малка чанта-раница с емблемата на „Зелена стъпка“.

Съпътстващата програма на Великденския крос включва изпълнение на Танцова формация „Хроники“, музика на живо с Константин Кучев и настроение с водещия El Freegano.

За пръв път тази година „Зелена стъпка“ си партнира в рамките на спортното събитие с проект „Направи сърцето си съпричастно“. Участниците в кроса ще имат възможност срещу дарение от поне един лев да получат стикер във формата на сърце „Моето сърце е съпричастно What about yours?“. Събраните средства ще бъдат използвани за детска образователна акция по засаждане на дръвчета.

Кросът се организира с подкрепата на община Разград, ПФК „Лудогорец“, Спортни магазини „Яко“, Ideal Standard, проект „Направи сърцето си съпричастно“ и „Интер Инженеринг 10“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама