Наш световен шампион по карате ще обучава бойци в Тунис

10:23, 12 апр 17 / Спорт 25 372 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Сенсей Захари Дамянов - действащият абсолютен световен шампион по карате киокушин, заминава за Тунис на 13 април, където ще води Кумите семинар. Визитата на българина е по покана на Тунизийската карате киокушин федерация. Това информира БГНЕС.

Семинарът ще се проведе на 15 април в един от най-древните градове в Тунис – Сус. За следващия ден е планиран Съдийски семинар. Лектор ще е шихан Рамил Габбасов – изпълнителен директор на РСБИ (Российский союз боевых искусств) и президент на ФВКР (Федерации всестилевого каратэ России). Шихан Габбасов е бил учидеши (личен ученик) на Масутацу Ояма от `90-те години.

Захари Дамянов е треньор на националния отбор към Българската карате киокушин федерация. Преди близо година и половина той покори върха в карате като стана първият българин и европеец, печелил Световното първенство без категории в Япония. Това е най-престижното и тежко състезание, което по подобие на олимпийските игри се провежда веднъж на четири години. Варненецът е и четирикратен победител от Европейското първенство в категория над 90 кг, съответно през 2009 г., 2010 г., 2013 г. и 2014 г. Четирикратен шампион от Откритото първенство на Америка без категории в Ню Йорк (2008 г., 2011 г., 2012 г. и 2013 г.), откъдето има и награда за най-висок боен дух. Печелил е и Откритото първенство на Америка с категории (2007 г.). 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама