Деца и родители от Смядово правят зелен кът край детската градина

10:13, 12 апр 17 25 700 Шрифт:
Автор: Росица Стайкова

Малчугани от най-малката група на детска градина „Маргаритка“ в Смядово и техни родители правят зелен кът от декоративни дръвчета край забавачницата.

Идеята е на Община Смядово, а целта е от най-ранна възраст да се възпитава отношение към околната среда и грижа за нея, обясняват от администрацията.

„За да подсилим интереса на децата ще направим табелки с техните имена и ще ги сложим на дръвчетата. Така символично малчуганите ще осиновят фиданките и докато ходят на градина ще се грижат за тях, ще ги поливат и окопават заедно с учителки и родители“, обясни зам.-кметът на общината Иван Кюркчиев.

 

Той каза още, че инициативата е обезпечена финансово със средства, получени от доброволен труд на малки и големи жители на града. Те събирали отпадъчна хартия. Общинските служители предали на вторични суровини 600 кг, а от детската градина осигурили още 200 кг.

С получените пари от тази хартия общински служители закупили фиданки от широколистните видове Явор, Чер дъб, Конски кестен, Златен дъжд. Първите от тях са засадени на поляната край детска градина „Маргаритка“. Десетина деца на 3 години и техни родители се включили в акцията броени дни преди Великден.

 

В групата има повече от 20 малчугани и всеки ще засади по едно дръвче, което ще носи неговото име. Догодина отново най-малките възпитаници на градината ще участват във втори етап от залесяването. Така за няколко години фиданките ще оформят зелен пояс, а през това време за тях ще се грижат както децата, така учителки и доброволци от близките жилищни блокове, смятат от Общината.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама