Тайванският парламент забрани консумацията на котки и кучета

09:18, 12 апр 17 / Свят 25 275 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Тайван забрани консумирането на месо от кучета и котки на фона на нарастващия натиск за подобряване на отношението към животните заради скорошни случаи на жестокост, предизвикали публично негодувание. Това информира АПФ, цитира БГНЕС.

Парламентът одобри закон, който забранява консумацията и преследването на кучета и котки и притежаването на месо от тези животни, а нарушителите ще бъдат глобявани до 250 000 тайвански долара (8 170 долара).

Законът завишава наказанието за убийство и мъчение на животни до 2 години затвор и глоба от 2 млн. тайвански долара, която скача двойно при рецидив.

Преди десетилетия консумацията на кучешко месо беше обичайна в Тайван, както и в много азиатски държави, а днес е по-рядка, но още има магазини, които предлагат кучешко.

Напоследък медийно разгласени случаи на издевателства над животни засилиха нетърпимостта и настояването за по-строги закони.

Миналата година военните бяха принудени да се извинят, след като беше разпространено видео, което показва как трима войници измъчват и после задушават бездомно куче с метална верига. Това предизвика улични протести.

През 2014 историята на известен мъжки хипопотам от частна зоологическа градина в Централен Тайван, който умря след като си счупи крак и получи и други наранявания докато го транспортираха, предизвика масово съчувствие. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама