Канадските власти ще защитават пътниците от алчността на авиокомпаниите

02:29, 12 апр 17 / Свят 25 227 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Канадското правителство обяви, че ще защитава правата на пътниците във въздушния транспорт от двойните продажби на места в самолетите от авиокомпаниите, предаде БГНЕС.

Тази защита би трябвало да попречи в Канада да се повторят инциденти като този с полета на американската авиокомпания „Юнайтед еърлайнс”, която свали пътник от самолета насила, след като той отказа да освободи доброволно мястото, продадено два пъти от превозвача.

Правителството на Джъстин Трюдо ще предложи проектозакон за „харта на правата на пътницита”, която да се прилага в случай на свръхпродажби.

„Не искам никога повече да виждам това в Канада”, обяви той на пресконференция.

Заснетата сцена със свалянето на пътника от самолета на „Юнайтед” (United Airlines) взриви социалните мрежи и накара изпълнителният директор на авиокомпанията да се извинява, но не и на сваления пътник, който се оказа и гражданин на Китай. В момента той е в болница в Чикаго.

За хартата се заговори през ноември 2016 г. Тя отново е на дневен ред след инцидента станал в САЩ. Канадската харта трябва да влезе в сила през 2018 г., посочи министърът.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама