БСП-София си писа „много добър“ за резултатите от вота

15:16, 11 апр 17 / Политика 25 357 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Градският съвет на БСП в София постави оценка „много добър“ на резултатите от предсрочните парламентарни избори. Това стана по време на пленума на столичната организация на социалистите, съобщиха от пресцентъра на Градския съвет на БСП-София. 

На него лидерът на БСП-София Калоян Паргов представи анализа, който беше обсъден и приет единодушно.  

"Коалиция „БСП за България“ не успя да победи на тези избори, но постигна много добър резултат, утвърди се като единствена парламентарна сила в лявото пространство, удвои броя на депутатите си – от 38 на 80, от които 15 от София, стана по-силен и незаобиколим фактор, реална алтернатива на ГЕРБ. В интерес на истината, новоизбраните депутати, членуващи в София са повече от 15. Столицата даде принос по места със свои кадри като водачи на листи - Таско Ерменков, Иван Ченчев, Стоян Мирчев, Александър Симов, Кристиян Вигенин и Крум Зарков“. 

Според лидера на столичните социалисти, БСП е мобилизирала максимално своите избиратели в София, малките градове и селата, но изостава в областните центрове, което е и причина за крайния изборен резултат. 

„На тези избори допуснахме и грешки. Най-голямата е, че позволихме да ни вкарат в калъпа на антиевропейска партия. Допуснахме чрез външен и вътрешен натиск ГЕРБ да се позиционира като „европейска партия“, а на БСП беше пришита опасността от отклоняване на държавата от европейския път на развитие. Като цяло в кампанията БСП не показа категорична готовност за управление и това повлия на крайния резултат“, каза Паргов. 

От София БСП ще има 15 депутати в 44-ото Народно събрание. Най-много – 6 – са от 23-и МИР. Това са Жельо Бойчев, Христо Проданов, проф. Георги Михайлов от гражданската квота, Румен Гечев, Ирена Анастасова - досегашен общински съветник и Румен Георгиев. От 24-и МИР са четирима – проф. Стефан Данаилов, Георги Свиленски, Димитър Данчев и Нона Йотова от гражданската квота. От 25-и МИР са 5 народни представители – Корнелия Нинова, Николай Цонков, Михаил Христов от гражданската квота, Антон Кутев и Петър Витанов. 

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама