Бойко Борисов: Не сме говорили с БСП за коалиции

15:04, 11 апр 17 / Политика 25 304 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Нито ГЕРБ, нито БСП по някакъв повод сме говорили за коалиции. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов след среща с ръководството на БСП, предаде БГНЕС.

Борисов уточни, че срещата с лидера на БСП Корнелия Нинова е била по покана на ГЕРБ, като са поканени и другите парламентарно представени партии за обсъждане на теми, които са жизненоважни - председателството, сигурността, международните отношения. „Да се опитаме във времето, когато се провежда председателството да синхронизираме работата в парламента, тъй като парламентът е основен център за правене на политики“, заяви Борисов.

„Нито ГЕРБ, нито БСП по някакъв повод сме говорили за коалиции. Предложих на Нинова в знак на уважение към добрия им резултат да приеме председателското място в НС. Тя отказа, тъй като считат, че ще бъдат твърда опозиция“, обясни лидерът на ГЕРБ.

Според Борисов по темата за сигурността у нас, провеждане на председателството, по темата за храните и родното производство ГЕРБ и БСП биха могли да намерят общи цели и синхрон в закони в парламента, за да работи нормално държавата в следващите месеци и години. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама