Над 10 сигнала за телефонни измами са получили в полицията през последните 30 минути

14:53, 11 апр 17 25 273 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Над десет са получените сигнали в дежурната част на ОДМВР- Шумен за опити за телефонни измами през последните 30 минути, съобщиха от пресцентъра на полицията.

Измамниците се представяли за служители на полицията и обяснявали, че притежават имат списък, в който фигурирали имената на потенциални жертви на телефонни измамници. При второ обаждане на избраните хора, непознат искал определена сума пари и арогантно отправял закани и заплахи, ако сумата не бъде предадена където е необходимо.

Следвало трето обаждане, в което мнимите полицаи обяснявали, че за засекли разговора и молят хората да им съдействат да заловят измамниците. За целта им казвали да предоставят паричната сума пред входове на жилища или да ги хвърлят през тераси.

От полицията молят жителите на областта по никакъв начин да не предоставят пари на непознати и по никакъв повод да не оставят ценности или парични средства в торбички пред домовете си, както и да не ги пускат през терасите.

Ако гражданите получат такова обаждане веднага да прекъснат разговора.

"Чуете ли сигнал свободно потърсете дежурен полицай чрез телефон 112 за съвет. Припомняме, че няма практика, в която униформени служители да искат съдействие от граждани за залавяне на престъпни с условие да бъдат предоставени парични средства на непознати или да бъдат оставяни на различни места.

Ако по телефона получите обаждане от непознат, който ви отправя закани и заплахи - не изпадайте в паника и подайте сигнал на телефон 112. До момента всички хора, които са получили подобни обаждания са консултирани с дежурните полицаи и измамите са били предотвратени.", уточняват още от полицията.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама