Община Търговище обяви търг за прибиране на реколтата от плодни дървета

14:34, 11 апр 17 25 391 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Община Търговище обявява търг с тайно наддаване за отдаване под наем на плодни дървета за прибиране на реколтата от 1189 ореха, 140 череши и 15 ябълкови дървета, информираха от пресцентъра на местната администрация. От там уточниха, че търгът ще се проведе на 2 май, от 9 часа, в зала 74 на Община Търговище, а предложенията за участие трябва да бъдат внесени до 16 часа на 28 април в Центъра за административно обслужване, в запечатан и надписан непрозрачен плик.

Плодните дървета са разположени в землищата на Бряг, Бистра, Васил Левски, Горна Кабда, Голямо Соколово, Давидово, Кръшно, Ловец, Лиляк, Маково, Миладиновци, Острец, Овчарово и Съединение.

Началната тръжна цена за всяко орехово или черешово дърво е  5 лв. на дърво. За ябълковите стартовата цена е 4 лв. на дърво. Предварителен оглед на плодните дървета може да бъде направен всеки работен ден от 9 до 12 часа и от 13 до 16 часа в присъствието на кмета или кметския наместник на населеното място.

Най-голям брой орехи има в района на Маково – 160 дървета, край Бистра – 150, Кръшно -138, край Миладиновци са 120. Черешови насаждения има край Съединение и Голямо Соколово, общо 140 дървета. В търга са включени и 15 ябълкови дървета край Съединение.

Комплектът с необходимата тръжна документация е на цена от 15 лв. и може да бъде закупен от Центъра за административно обслужване до 12.00 часа на 28 април.

Пълният текст на заповедта е публикуван в сайта на Община Търговище, като допълнителна информация може да бъде получена и на тел. 0601/68672 или в стая № 81 в сградата на общинска администрация.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама