Общинският съветник от РБ Пепа Деведжиева: Обезкостяването на общината през панаира продължава

13:51, 11 апр 17 25 278 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Обезкостяването на общината през панаира продължава. Няма какъв друг извод да си направя след вчерашната среща за придобиването на 20,63% от акциите на панаира от община Пловдив. На нея присъстваха както представители на администрацията и съветници, така и фактическият собственик на панаира Георги Гергов и депутатът от ГЕРБ Вежди Рашидов. Беше обяснено, че Гергов ще предостави терен за изграждане на Дом на пловдивската опера, която ще струва около 60 млн. лв" се казва в официално становище на общинския съветник от РБ-Пловдив Пепа Деведжиева.

Според нея обаче нещата обаче са дълбоко неясни – не се знае с каква точно площ е теренът, който Гергов ще даде на общината за изграждането на Дом на пловдивската опера. "Според изявленията  на Вежди Рашидов 60-те млн. лв. ще бъдат дадени от държавата, защото общината няма възможност да ги отдели. Държавният бюджет за тази година обаче е приет и подобни средства в него няма. Значи това остава за евентуалното бъдеще", допълва Деведжиева

По думите й по-важният въпрос е, след като държавата има свои дялове в панаира и тя ще строи Дом за операта, защо въобще е нужно да се прехвърлят акции на общината. " Ако всичко това се случи, общината ще разполага само с прилежащите площи около бъдещата опера. И срещу това ще държи малко на 20% в панаира, които са натоварени с тежести от 12 млн. лв., защото последният кредит на дружеството е 60 милиона.  Ако зад подобно начинание стоеше някой добросъвестен предприемач, а не Георги Гергов, бих се замислила и бих дала доверие в аванс.  Но поглед към последните години показва, че през панаира Гергов обезкости общината и сега това продължава. Говори се и че държавата ще инвестира в операта, но тя ще се менажира от Инициативния комитет за изграждането й. Всичко е съшито с бели конци и от тези приказки няма да произлезе нищо. Само в Общинския съвет ще се роди нова коалиция – между ГЕРБ и БСП", категорична е Деведжиева.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама