„Съюз за Пловдив“: Отказваме да участваме в аферата „Опера в Панаира“

13:25, 11 апр 17 25 307 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Общинските съветници от „Съюз за „Пловдив“ няма да подкрепят предложението за безвъзмездно придобиване от община Пловдив на 20,63 % от акциите в „Международен панаир Пловдив“ АД.  От партията изложиха три мотива за решението си. "Община Пловдив е на трайна загуба от съдружието с Георги Гергов - няма нито дивиденти от търговската дейност, нито достъп до апортираните имоти, нито дори информация за финансовото състояние на „Пълдин туринвест“ и „Международен панаир Пловдив“ АД.  Сделката с приемането на държавните акции от Пловдив и Варна има за крайна цел Георги Гергов да стане едноличен собственик на Панаира", каза лидерът на партията Дани Каназирева.

Тя припомни, че на 2 август 2016 г. Общинският съвет на Пловдив, с решаващото участие на групата на ГЕРБ, единодушно отхвърли предложените от Министерския съвет акции. Осем месеца по-късно сделката отново е включена в дневния ред на сесията – това решение е взето далеч от Пловдив.  "Обяснението за този натиск е в постановлението на Министерския съвет от 29 юли 2016 г., с което държавата дарява 29 % акции на община Варна и 20,63 % на община Пловдив, е записано, че прехвърлянето на държавния дял в Панаира влиза в сила след съгласието на двете общини", категорична е Каназирева.

Според нея е малко вероятно  обещанието за нова Опера изобщо да бъде изпълнено, защото нито един от въпросите за статута на терените и бъдещата собственост не е изяснен.  „Да не стане така, че в един момент общината да откупува собствения си имот“, предупреди лидерът на „Съюз за Пловдив“ . „За мен това е  абсурдно, недостойно и нечестно към града. Съдбата на емблемата на Пловдив и на много имоти е в ръцете на Общинския съвет. „Съюз за Пловдив“ призовава всички общински съветници да не се поддават на натиска и на сесията на 13-и април да отхвърлят тази сделка и да не позволят за втори път да се случи това, което се случи в Пловдив през 2006г“, коментира Каназирева. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама