86 потребители получават подкрепа по проект „Независим живот за гражданите на Каварна”

13:02, 11 апр 17 25 291 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Община Каварна продължава изпълнението на проектните дейности по проект „Независим живот за гражданите на Каварна“, който се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“, съобщиха от екипа на проекта.

През март бе обявен прием на документи за потребители на интегрирани услуги. Постъпили са 23 заявления на нови кандидат-потребители. На всички е изготвена оценка на потребностите и определен индивидуален бюджет от външен експерт ангажиран по проекта. От тях на втори етап до попълване на свободните часове са включени като ползватели на услугите шест потребители. В момента потребителите на интегрирани услуги са 86. За тях грижи полагат 55 доставчици (31 лични асистенти и 24 домашни помощници).

Нуждаещите се потребители  продължават да получават медицинска грижа на ниво медицинска сестра, която извършва посещения по домовете на 45 потребители. Медицинските грижи включват измерване на витални показатели като кръвно налягане, пулс и температура, както и други манипулации, които са допустими в домашни условия. Медицинският специалист провежда и консултации за спазване на хигиенно-диетичен режим, дава напътствия за предпазване от развитие на декубитуси. При необходимост осъществява връзка с личния лекар на потребителя.

Всеки месец продължава предоставянето на групова и индивидуална супервизия на персонала от Звеното за услуги в домашна среда. Супервизиите дават възможност на преките доставчици да говорят, да бъдат изслушвани, да разсъждават в обстановка на конфединционалност. Оказва се и индивидуална психологическа подкрепа на шест нуждаeщи се потребители и на  техните семейства, съобразно индивидуалната им потребност.

Екипът на звеното за услуги в домашна среда, ежемесечно посещава домовете на  потребителите на интегрирани услуги с цел извършване на вътрешен контрол. През изминалия месец бяха посетени домовете на 43 потребители на интегрирани услуги. При посещението се извършва освен вътрешен контрол на предоставяните услуги, така и социално консултиране. При ежемесечното посещение пред екипа на проекта потребителите заявяват своята висока удовлетвореност от ползването на почасовите услуги.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама