Одобриха Регионалната програма за заетост на Сливенска област

15:26, 03 апр 17 25 234 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Постоянната комисия по заетост към Областния съвет за развитие на област Сливен одобри Регионалната програма за заетост. Заседанието бе председателствано от областния управител Татяна Петкова Сливен.

Регионалната програма е разработена въз основа на постъпилите 5 предложения: 4 от общините и една от Областна администрация Сливен. Предложенията са разгледани от назначена от областния управител комисия и оценени съгласно специална методология.

Регионалната програма за заетост на област Сливен предвижда разкриване на 35 работни места за срок от 6 месеца при 8-часово работно време за осъществяване на дейности по поддържане на обекти - държавна и общинска собственост, както и разкриване на 44 работни места за срок от 6 месеца при непълно /6-часово/ работно време за осъществяване на дейности по поддържане на обекти и площи – държавна и общинска собственост. 

Работните места се разкриват в 49 населени места в цялата област. Разпределението им е както следва: с работодател областен управител – 2 работни места за срок от 6 месеца при пълно работно време; с работодател Община Сливен - 32 работни места за срок от 6 месеца при пълно работно време; с работодател Община Нова Загора - 14 работни места за срок от 6 месеца при непълно работно време (6 часа); с работодател Община Котел - 17 работни места за срок от 6 месеца при непълно работно време (6 часа); с работодател Община Твърдица - 13 работни места за срок от 6 месеца при непълно работно време (6 часа).

Средствата от държавния бюджет, заложени в регионалната програма, са 231 562 лв.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама