Русенският студентски клуб "Роботика" отбелязва своята годишнина

15:12, 03 апр 17 25 316 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

На тържество по случай четвъртия рожден ден на клуба по роботика към Русенския университет студентите показаха част от завоюваните от тях купи и медали. Информация за отбелязване на събитието съобщава пресцентърът на учебното заведение. 

В кратката си история клубът се доказа като един от най-добрите в България и още с първото си участие на състезание през пролетта на 2013 г., русенските студенти завоюваха призовите места. 

Над 50 младежи от различни специалности са преминали през клуба, а днес най-изявените от тях - Атанас Корабов, Теодор Донев, Джанер Халилов, Михаил Маркопулос и Инан Лювманов са получили грамоти и предметни награди, осигурени от Студентския съвет. Ректорът проф. Велизара Пенчева е наградила инж. Чавдар Костадинов и доц. Иванка Пеева за работата им като методически ръководители на клуба. 

Клуб „Роботика” в Русенския университет е създаден на 1 април 2013 г. от студенти ентусиасти на Машинно-технологичния факултет и Факултета по електротехника, електроника и автоматика. Участниците конструират роботи за следене на линия със сензори за разпознаване на черен и бял цвят, както и лего роботи и летателни апарати. От година насам членовете на клуба имат 3D принтер, който използват, за да създават детайлите за своите роботи. 

Празникът на студентите е бил уважен от цялото академично ръководство на Русенския университет, а директорът на дирекция „Култура и образование“ Ирена Петрова, е поднесла поздравителен адрес от името на кмета на Община Русе. 

Студентите са представили своите роботи-шампиони и са направили демонстрации с част от тях. Били са показани и спечелените 23 медала през миналата година, както и 6 от купите, завоювани от младите инженери. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама