Осветяват в зелено статуята на София за Седмицата на гората

15:10, 03 апр 17 25 263 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Eдин от символите на столицата - Статуята на София, oт днес до края на седмицата ще бъде осветена в зелено, съобщиха от пресцентъра на Столична община. Инициативата е свързана със Седмицата на гората, която тази година се отбелязва за 93 поредна година в страната. 

„Поддържането и опазването на горите на територията на Столична община е приоритетна екологична дейност за нас. През тази година в общинските горски територии ще бъдат залесени общо 53 дка. Значението на горите и парковете е безспорно за екологичното състояние на нашия град, затова ние ще продължим и да залесяваме и да се грижим за горите на територията на общината. Чрез тази конкретна инициатива обаче искаме още веднъж да повишим вниманието на софиянци и гостите на столицата, когато почиваме и се радваме на горите ни, особено сега, в пролетно-летния сезон, да правим всичко възможно да ги пазим и да не оставяме следи след себе си“. Това коментира зам.-кметът  на Столичната община Йоана Христова.

Припомняме, че общата площ на общинските гори е 8 272 хектара. В границите на Природен парк "Витоша" попадат 856 хектара гори, собственост на Столична община. На територията на Столична община попадат две защитени зони. 

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама