Пламен Стоилов спечели приз "Кмет на месеца" в категория "Паркове"

14:44, 03 апр 17 25 320 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Кметът на Община Русе Пламен Стоилов е отличен с приза „Кмет на месеца“ в конкурса на Портала на българските общини КМЕТА.bg за месец март, съобщават от кабинета на градоначалника. 

Категорията на отличието е “Паркове”, а чрез онлайн гласуване гражданите поставиха на първо място в класацията, сред големите общини, кметът на Русе Пламен Стоилов. Своя глас за него в категорията „Общини с над 50 000 души население“ са дали 87% от гласувалите.

Младежкият парк в града пази някои от най-големите символи на Русе, припомнят от местната администрация. Един от тях е Вазата, която в момента се обновява и която за празника на града ще заблести с нови 27 000 пролетни цветя. През 2017 г. изцяло ще бъде реконструиран и Розариумът. В парка ще се изградят още детска и спортна площадка за фитнес на открито.

Снимка: Община Русе

С европейско финансиране предстои да се благоустрои и крайбрежната зона, с нова кейова стена, пешеходни връзки, реконструиран булевард „Придунавски“. Ще се реконструират още три пасарелки, панорамна велосипедна алея, сцени на открито, детски площадки и площадки за фитнес на открито, както и яхтено пристанище.

В момента се разработва и Подробен устройствен план на западен парк „Приста“ и лесопарк „Липник“. Двете зони ще се превърнат в още по-значими туристически забележителности в региона, посещавани от русенци и гости на града.

Кметът Пламен Стоилов благодари на всички, които са гласували за Русе и допълва, че подобни отличия стимулират кметовете да надграждат постигнатите добри резултати.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама