Деян Димитров от Шабла e с поредна награда  от шахматен турнир

11:39, 03 апр 17 / Спорт 25 291 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Деян Димитров от Шабла спечели първо място в категорията за състезатели с рейтинг до 2000 на традиционния шахматен турнир „Мемориал Александър Хаджипетров”, съобщиха от общинската администрация. Той завърши с 4 победи, 2 ремита, 1 загуба и общо 5 точки от 7 възможни. Кръг преди края, шахматистът от Шабла си бе осигурил призовото място в своята група.

Мемориалът в памет на изтъкнатия местен състезател и деятел, се проведе от 24 до 26 март в хотел „Аква”, Бургас. Участваха 82 шахматисти от цяла България и Гърция.

Това е втората значима награда, която Деян печели от началото на състезателната година. През февруари, той постигна един от най-значимите успехи в кариерата си досега – 1 място в открития шампионат на България „Мемориал Георги Трингов”.

Междувременно, отборът „Хармония” Шабла поведе във временното класиране на 18-ото Държавно отборно първенство по кореспондентен шах. Съставът спечели важна партия на първа дъска срещу „Мат” Мездра и даде заявка за призовата тройка, като цел минимум. Припомняме, че тимът ни е шампион на страната през 2014 година. В настоящия състав не играе Деян Димитров. Той се състезава за „Бургас 64” – отбор, който също води битка за титлата и медалите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама