Страхил Балов: Чудото се случи

11:18, 03 апр 17 / Спорт 25 273 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Вчера националният отбор по волейбол на България за девойки до 18 години надигра след петгеймова битка Турция с 3:2, като записа втора победа на Европейското първенство в Холандия, предаде БГНЕС. Родните „лъвици“, водени от Страхил Балов, преклониха представителките на една от водещите сили в европейския волейбол, като записаха голям успех. Ето емоционалното изявление на старши треньорa Страхил Балов за BGvolleyball.com след мача:

„Чудото се случи. Успяхме да бием Турция. Страхотно, невероятно чувство на сладък триумф. Още не можем да се съвземем от всички емоции, които ни вълнуват“, бяха първите думи на Страхил Балов.

„Психически въздействахме преди мача с туркините и ги респектирахме. Показахме поведение на спокойствие и самочувствие. Но в същото време това не беше само поведение, а бяхме пълни с дух и вяра в собствените си сили. Невероятни бяха всички момичета. Капитанката Алекс Миланова се показа като истински лидер, а либерото Димана Александрова бе страхотна - спасихме 7 мачбола. Много правилни смени направих и момичетата не спираха да ми вярват и да се борят до последно.“

„Домакините от Холандия и делегациите на всички отбори непрекъснато ни поздравяват. Възхищават се и споделят, че сме много качествен отбор с гениален треньор. Чувствам любовта и близостта на цялото първенство към нашия отбор.

Благодаря на всички любители на волейбола, приятели и роднини за цялостната подкрепа. Имаме ръководители като Васил Аргиров и Деко Григоров, които гледат момичетата като принцеси и 24 ч работят заедно с нас“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама