Европа е световен център на изображенията на сексуален тормоз срещу деца

10:34, 03 апр 17 / Свят 25 230 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Европа се превръща в световен център за разпространяване на изображения и видео материали на сексуални злоупотреби с деца, сочи проучване. Това предаде БГНЕС.

Годишният доклад на Фондацията за наблюдение на интернет (IWF) установи, че 60% от материалите от целия свят за сексуални злоупотреби с подрастващи сега са в Европа, което е увеличение с 19%. Холандия е първо място в списъка на европейските държави, даваща приют на такъв вид материали с нелегално съдържание, казват от IWF. Смята се, че до смяната на хостинга на такива материали са довела подобрената отчетност и контрол от страна на доставчиците на интернет услуги в Северна Америка.

"Ситуацията се промени в сравнение с минали години", каза Сузи Харгрийвс, главен изпълнителен директор на IWF. "Европа в момента е най-големият и по-голям от Северна Америка хостинг на детска порнография."

IWF е британска организация, която действа за намиране и премахване на съдържащи злоупотреби материали в британските мрежи. През 2015 г. около 57% от уеб страниците, съдържащи сексуални злоупотреби с деца, можеха да бъдат намерени в Северна Америка, сочи информацията на IWF. През 2016 г. този дял е спаднал на 37%, като по-голямата част от тези сайтове в момента е в Европа.

Проучването на IWF сочи, че са били намерени около 34 212 уеб страници, които показват съдържание със сексуално малтретиране на деца в Европа - която включва и Русия и Турция.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама