"Музейко" гостува в Разград с пътуващата изложба "Изобретенията" 

09:58, 03 апр 17 / Култура 25 619 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Детски научен център "Музейко" цели науката да бъде достъпна и близо до всяко дете. Като част от своята социална програма за 2017-та година, една от  изложбите на музея, заедно със специално разработени   образователни занимания за училищни групи ще пристигне в Североизточна България.

Първа спирка на изложбата, посветена на най-интересните изобретения на 19-ти и 20-ти век е Разград, съобщиха организаторите. Официалното откриване на експозицията е на 4 април от 18 часа в Художествената галерия в лудогорския град.

Изложбата "Изобретенията" се състои от игрови интерактивни модули, които поощряват малки и големи да се почувстват като истински откриватели. Експозициите разказват за различните моменти от откривателството - от мига на гениалното хрумване и начините за създаване на научен проект, до справянето с неизбежните препятствия по пътя към неговото осъществяване. Разказват и за успехите, които сензационните изобретения носят със себе си.

 

Изложбата ще остане в Художествената галерия до края на октомври с работно време от вторник до събота от 9 до 16 часа. Входът е свободен. 

Деца и възрастни ще имат възможност безплатно да се докоснат до всяка една от експозициите и изпробват нейните интерактивните модули, благодарение на подкрепата на спонсорите Никола Николов, ADM, "Пилко", "Амета", "Техноматикс", "Фарматийм", "Holiday news", ПФК "Лудогорец", Йордан Тачев, Ротари клуб - Разград, Сдружение "Лудогорие" и логистичен партньор "Gopet Trans".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама