Опозицията в Еквадор се вдига срещу резултатите от президентските избори

06:05, 03 апр 17 / Свят 25 198 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Кандидатът за президент от опозиционното дясноцентристко "Движение КРЕО" Гилермо Ласо заяви в неделя, че ще иска повторно преброяване на гласовете от президентските избори за държавен глава в Еквадор. Това съобщи БГНЕС.

"Ще поискаме повторно преброяване, един по един. ще можем да защитим волята на народа", каза той в ефира на телевизионния канал "Телеамасонас". Както твърди бившият банкер, гражданите на Еквадор не признават обявените резултати и затова те вече са излезли на улиците".

Ласо отбелязва, че "дадените системи за контрол на изборите на "Движение КРЕО", която сработи по време на първия тур, и работи сега във втория, съвпадат с екзитполовоте, направени от компаниите "Седатос" (Cedatos), Информе конфиденсиал, (Informe Confidencial) и "Маркет" (Market), "които паказаха победа на опозиционния кандидат.

В Еквадор се проведе гласуване на втория тур на президентските избори. по предварителни данни, получени след обработката на 93,37% от бюлетините.

По-рано в Еквадор завърши гласуването на втория тур. па предварителни данни, получени след обработката на 93,37% от бюлетините, Морено си осигури подкрепата на 51,07% на избирателите след обработката на 93,97% от бюлетините.

Съперникът му, представителят на дясноцентристкото "Движение КРЕО" Гилермо Ласо получи 48,93% от гласовете.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама